Kan jag hjälpa dig?

VAD KAN JAG GÖRA FÖR DIG?
Hör av dig om du behöver en reporter som dyker ner i ett ämne för att skriva en eller flera artiklar. Ring om du sitter på material som du skulle vilja ge en journalistisk bearbetning. Vid sidan av min punktlighet och pålitlighet, är en av mina främsta dygder att göra raka och lättlästa texter även om komplicerade eller “osexiga” ämnen. Till exempel har jag hjälpt några publikationer att skriva korta texter, att fylla notissidor med information sprungen ur korta pressmeddelanden eller uppslag inom en organisation. Jag ringer upp, samlar kompletterande information och hittar en vinkel som gör texten läsvärd.

erico oller westerberg

Erico Oller Westerberg

VEM ÄR JAG?
Jag är en argentinsk journalist med mer än 30 år i yrket, de 10 första i Argentina. Jag sysslar och har sysslat också med annat (kört buss, jobbat med film, varit FN-talesman på fältet och är just nu lärare i spanska) men jag har oavbrutet producerat journalistiska texter under alla dessa år, oftast på svenska och spanska, men också på engelska. Jag har jobbat med radio, dagstidningar och tidskrifter. Med åren har jag kommit att skriva mest om industri och teknik. Miljö- och lokaljournalistik ligger mig varmast om hjärtat. Jag var en gång i tiden välinformerad om latinamerikansk politik, takterna sitter nog i, och jag har även besökt och skrivit en hel del om vingårdar i Spanien, Argentina, Chile och Uruguay.

VAR FINNS JAG?
Ute på landet i Uppland, ett stenkast från platsen där ett SAS-plan kraschlandade 1991, i det som gått till historien som “Miraklet i Gottröra”. Från mitt arbetsrum är jag i ständig kontakt med kolleger och uppdragsgivare i Stockholm, Madrid, Buenos Aires och Santiago. Jag har skrivit och redigerat texter för kundtidningar för bland andra Ericsson, Skandia, Scania, Flygt, Sandvik Coromant, SKF, ABB, Sapa, Systembolaget, Sandvik Mining, Trelleborg, MedMera, Stockholms Handelskammare …
KAN JAG HJÄLPA DIG?

Erico Oller Westerberg
+46 8 93 55 66/ +46 70 425 46 16
Hvilan 8562 Gottröra
762 95 Rimbo
erico(att)oller.se